Помощь:О овом одељку

(прѣнаправлѥниѥ отъ ⁖ Помощь:О овом делу ⁖)

Ово jе део Википедиjе (Википє́дїꙗ) на старословенском jезику. За додатне информациjе о овом jезику на српском види чланак Старословенски језик или Staroslavenski jezik.

Да бисте прешли на српску Википедиjу, посетите http://sr.wikipedia.org, а на српскохрватску Википедиjу – http://sh.wikipedia.org. Уколико желите да прегледате енциклопедије на другим jезицима, погледајте Списак Википедиjа или http://wikipedia.org.

За писање чланака користи се рана верзиjа ћирилице (Климє́нтовица). О њеним ортографским принципима можете да читате на страни ВП:КО. Нажалост, већина данашњих верзиjа фонтова нема низ симбола коjи су неопходни за исправно приказивање текста. Да бисте отклонили могуће проблеме, можете да инсталирате фонт специjално направљен у ту сврху или да проверите најновије верзије фонтова који садрже широке диjапазоне Jуникод знакова: на пример, DejaVu Fonts, Code2000 (ShareWare) итд.


Ovo je deo Vikipedije (Википє́дїꙗ) na staroslovenskom jeziku. Za dodatne informacije o ovom jeziku na srpskom vidi članak Старословенски језик ili Staroslavenski jezik.

Da biste prešli na srpsku Vikipediju, posetite http://sr.wikipedia.org, a na srpskohrvatsku Vikipediju – http://sh.wikipedia.org. Ukoliko želite da pregledate enciklopedije na drugim jezicima, pogledajte Spisak Vikipedija ili http://wikipedia.org.

Za pisanje članaka koristi se rana verzija ćirilice (Климє́нтовица). O njenim ortografskim principima možete da čitate na strani ВП:КО. Nažalost, većina današnjih verzija fontova nema niz simbola koji su neophodni za ispravno prikazivanje teksta. Da biste otklonili moguće probleme, možete da instalirate font specijalno napravljen u tu svrhu ili da proverite najnovije verzije fontova koji sadrže široke dijapazone Junikod znakova: na primer, DejaVu Fonts, Code2000 (ShareWare) itd.

дроу́гꙑ ѩꙁꙑкꙑ́ / на други езици / other languages / на други јазици / на других языках / іншими мовами исправлѥниѥ

cu: О сѥмь тлъцѣ

be: Пра гэты раздзел

be-x-old: Пра гэты разьдзел

bg: За този раздел

cs: O této edici

en: About this section

eo: Pri tiu ĉi sekcio

mk: За овој дел

pl: O tej wersji

ru: Об этом разделе

sr: О овом одељку

uk: Про цей розділ